tiistai 5. huhtikuuta 2016

Prahassa


Tekee mieli viipyä lomakuvissa vielä hetkisen. Yllä oleva kuva on otettu lähtöpäivän aamuna ja silloin oli hetken aikaa aivan ihana keväinen auringon paiste. Asunto, jossa yövyimme, oli aivan tuossa lähellä, hieman ylempänä rinteessä. Tältä kukkulalta jatkettiin sitten alemmas Vltavan rantaan. Aamu oli niin lämmin, että syötiin aamiaista kahvilan terassilla. Vanhassa kaupungissa käveltiin ristiin rastiin ilman kiirettä ta sen tarkempaa päämäärää. Samalla ihasteltiin pääsiäiskoristeluja ja kierreltiin markkinoita. 5 kommenttia:

 1. Tuollainen kiireetön ja päämäärätön vaeltelu on ehkä parasta ohjelmaa kaupunkilomalla. Varsinkin, kun kohteena on joku Prahan kaltainen vanha kaupunki. Minä varasin juuri kesäkuulle neljän päivän visiitin Lontooseen, mutta koska matkaan lähtee myös kaksi teiniä pahoin pelkään, että kiireettömän kävelyn ja kahviloissa poikkeamisen sijaan pikemminkin vain paahdamme tukka putkella pitkin ostoskatuja... Toivottavasti ei!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sä voit harhauttaa teinejä ohjaamalla heidät shoppailemaan jonnekin muualle, kuin Oxford Streetille. Samat kaupat löytyy joka tapauksessa kaikkialta ympäri Lontoota. Esim. Kings Road, joka alkaa Sloane Squaren asemalta, on tosi kiva shoppailupaikka, jossa on ne perus ketjuliikkeet ja sen lisäksi kivoja pikkuputiikkeja. Paljon vähemmän ihmisiä ja lyhyemmät jonot kuin keskustassa.

   Poista
  2. Hei mahtavaa, kiitos vinkistä! Osaisitko muuten suositella mitään kivoja ravintoloita/kahviloita (hotelli on hyde parkin kupeessa), se kun tuppaan usein lomalla olemaan vähän sellaista hakuammuntaa?

   Poista
  3. Kahviloista kannattaa suosia muita kuin Starbucksia, Neroa ja muita "perusketjuja" ja mennä mieluummin deli-tyylisiin kahviloihin. Ravintoloiden sijaan suosittelen pubeja. Niissä on usein ihana perienglantilainen tunnelma ja kohtuuhintaista ja hyvää ruokaa.

   Poista
  4. Thanks, pistän nämä korvan taakse!

   Poista