lauantai 16. huhtikuuta 2016

Kahvilasuositus Prahaan


Arkkitehtuurin ja vanhojen rakennusten ystävän kannattaa vierailla Prahassa käydessään Grand Cafe Orientissa. Rakennus ja kahvilan sisustus edustavat tyyliltää tsekkiläistä kubismia, joka muistuttaa paljon hieman myöhemmin muotiin tullutta ja edelleenkin erittäin suosittua art decoa. Talolla, jossa kahvila sijaitsee, on muuten aika viileä nimi. Sitä kutsutaan nimittäin Mustan Madonnan taloksi. 

Kahvila ehti alun perin olla auki vain kymmenen vuotta, kun kubismi meni pois muodista ja asiakkaat päätyivät juomaan kahvinsa trendikkäämmissä paikoissa. 2000-luvulla se kuitenkin avattiin uudelleen ja siitä on tullut valtavan suosittu. Kahvilan sisustus on säilytetty lähes sadan vuoden takaisessa asussaan ja tila on mielestäni uskomattoman tyylikäs ja elegantti. 

Kahvilakulttuuri Tsekissä ei todellakaan ole mitään liukuhihnaltakermavaahtomössöäpahvimukissa -tyyppistä kertakäyttökulttuuria, vaan vähän samaan tapaan, kuin naapurimaassa Itävallassa, kahvi sekä tarjoillaan, että nautitaan tyylillä. Kahviloita on valtavasti ja valinnan varaa siis riittää. Kahviloiden tyyliin, sisustukseen ja viihtyisyyteen on yleensä tosiaankin panostettu ja juoman tarjoilevat pääasiallisesti ammattitarjoilijat, eivätkä vain kesätöitä paiskivat opiskelijat. Kahvi tuodaan pöytään pienellä hopeisella tarjottimella ja sen kaverina on aina vesilasi ja pieni makea suupala. Me likes!2 kommenttia:

  1. Tuttu kaupunki, tuttu kahvila - tuli matkakuume :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana paikka, eikö! Mullakin on vähän matkakuumetta tällä hetkellä.

      Poista