sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Postikortteja PrahastaPääsin vuosi sitten töiden puolesta käymään muutaman kerran Prahassa ja täytyy sanoa, että kaupunki vei sydämeni aivan täysin. Näin syksyn tullen olen vähän haikeana katsellut näitä Prahan kuvia ja muistellut viime syksyistä Tsekin työkomennusta, joka kieltämättä oli tähän astisen urani mielenkiintoisin projekti. Mielelläni olisin suonut sen jatkuvan pitempäänkin. Jos historia ja vanha arkkitehtuuri kiinnostaa, niin kannattaa ehdottomasti suunnata Prahaan. Kaupunki ei ole tuhoutunut kertaakaan viimeisen tuhannen vuoden aikana ja sieltä löytyykin esimerkkejä jokaisesta arkkitehtuurin tyylisuuntauksesta. Prahassa on säilynyt huomattava määrä keskiaikaista rakennuskantaa. Kaupunki on  tosiaankin vanha ja historiallinen. Jotakin kertoo sekin, että kaupungin "uusi" osa, eli Nove Mesto, rakennettiin 1400-luvulla, kun Vltava-joen toisella puolella sijainnut vanha kaupunki, eli Stare Mesto, alkoi täyttyä. Vaikka Tsekki ei sijaitsekaan etelässä, nousevat lämpötilat kesällä helposti yli 30 asteen ja Prahan kapeilla kujilla voi olla todella tukahduttavan kuuma. Sen vuoksi suosittelisin suuntaamaan Prahaan keväällä tai syksyllä, jolloin kävely kaupungilla on huomattavasti miellyttävämpää. Toinen oivallinen ajankohta on loppusyksy tai alkutalvi, jolloin joulumarkkinat valtaavat Prahan torit ja aukiot. 4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja kivasti kirjoitettu kotikaupungistani :) Olen samaa mieltä, että syksyn ruska-aika on hyvä aika tulla tänne. Kirjoittelen blogia täältä Prahasta, tervetuloa seuraamaan!

  VastaaPoista
 2. En voi vielä olla hehkuttamatta Prahan huhtikuuta.....kevät täällä on uskomattoman kaunis <3 se on erittäin hyvä ajankohta matkustaa tänne. Tänä kesänä kävi sääliksi turisteja, täällä oli nimittäin todella kuuma :D Itse vietin kaikki viikonloput uima-altaalla ja olin onnellinen siitä, että ei tarvitse kävellä linnan kukkulalle....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin jo vastavierailulla blogissasi :)
   Uskon, että kevät on varmasti upeaa aikaa Prahassa. Kaupunki on kyllä aivan mielettömän kaunis varmasti kaikkina vuodenaioina. Poikaystäväni on Tsekistä kotoisin ja hän kävi kesällä kotonaan Brnossa ja meinasi läkähtyä. Itselläni meinaa mennä hermo jo silloin, kun Lontoossa lämpötilat nousee yli +25 asteen. Lähinnä siksi, että joudun viettämään päivittäin lähes kolme tuntia julkisissa liikennevälineissä ja siellä se kuumuus ja loputtomat ihmismassat on vaan aika sietämätön yhdistelmä.

   Poista
 3. Praha on keikkunut mun listalla ties kuinka kauan, mutt silti vielä näkmättä. Varmasti ihana kaupunki! Ja erityisesti juuri näin syksyllä tekee aina mieli päästä haahuilemaan jonkun vanhan kaupungin kaduille. Itse olen muistellut kaiholla viime keväistä vierailua Belgian Gentiin. Niin paljon ihania paikkoja ja niin vähän mahdollisuuksia matkustaa!

  VastaaPoista