maanantai 30. toukokuuta 2016

Päiväretki Chiddingstoneen


Tehtiin sunnuntaina pieni päiväretki uskomattoman kauniisiin Kentin maalaismaisemiin. Suuntana oli Chiddingstonen linna. Autottomia, kun ollaan, hypättiin London Bridgellä Tonbridgen junaan ja jäätiin pois Penshurstin asemalla. Lähdettiin matkaan sillä ajatuksella, että jos linna vaikuttaa olevan liian kaukana asemasta, niin soitetaan taksi. Päivä oli kuitenkin aurinkoinen ja seutu vaikutti todella kauniilta,  joten päätettiin kävellä noin tunnin matka asemalta linnalle. 


Matkan varrella tuli nähtyä ainakin hevosia, lampaita, lehmiä ja kanoja. Lisäksi tehtiin Chiddingstonen kylässä tuttavuutta yhden uteliaan kissan kanssa. 

Kylä oli pieni. Siis todella pieni. Alla olevassa kuvassa näkyykin lähestulkoon kaikki oleellinen. Pieni kadun pätkä, jonka toisella puolella kirkko ja hautausmaa ja toisella puolella postitoimisto, kauppa ja teehuone. Siinäpä se.Itse linna ei ollut valtavan suuri, mutta kaunis ja hienosti säilytetty. Ympäröivä puisto oli niin ihana, että päätettiin syödä eväät siellä. Oli muuten mahtavaa, että saatiin nauttia ihan omasta rauhasta. Siinä istuskellessa tuli nimittäin mieleen, että jos nyt oltaisiin Lontoossa puistopiknikillä kauniina päivänä, niin naapuriseurue löytyisi suunnilleen kolmen metrin päässä. Myönnän, että mulla on nyt kauhea hinku ammentaa mahdollisimman paljon Englannin antimia. Nimenomaan Englannin, ei niinkään Lontoon, koska tänne on helppo tulla koska tahansa ja silloin voi taas nauttia Lontoosta täysin siemauksin, mutta kauemmas on ehkä vähän hankalampi lähteä sitten, kun me ei enää asuta täällä. Tässä onkin jos jonkinlaista pientä päiväretkeä suunnitteilla tälle kesälle. Tarkoitus olisi lähteä mihin suuntaan tahansa vain junalla pääsee muutamassa tunnissa. Onneksi useimmiten ei tosiaan tarvitse lähteä kovin kauas, koska alle kahden tunnin junamatkan päässä Lontoosta on vaikka kuinka paljon linnoja, kartanoita ja kauniita pikkukyliä.  


2 kommenttia:

  1. Onpas vaan hienot maisemat! Ja hyvältä kuulostaa teidän suunnitelmat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tosiaan kaunis paikka ja ilmakin oikein kiva. Täällä aletaan jo aika kovasti odotella suunnitelmien toteutumista.

      Poista