sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Kuulumisia ja vähän uutisiakin


 Oho, toukokuu on jo lähes hurahtanut ohitse. Jälleen kerran löydän itseni pohtimasta, mihin ihmeeseen se aika taas oikein meni. Viime aikoina on ollut vieraita kylässä ja viikonloppuisin paljon kaikenlaista ohjelmaa muutenkin. Siinäpä se aika kaiketi on vierähtänyt. Olen myös halunnut antaa aikaa ihan vaan Lontoosta ja keväästä nauttimiselle. Jotkut ehkä muistavat, että juttelin joulun jälkeen pois muutosta ja nyt asia on tässä viime kuukausien aikana muovautunut ihan todelliseksi suunnitelmaksi. 

Olen neuvotellut työpaikan kanssa itselleni etätyömahdollisuuden ja muutamme sopivan ajankohdan tullen poikaystävän kotikaupunkiin Brnoon. Koska poikkiksen apua kaivataan siellä hänen perheensä yrityksessä ja oma työni ei ole maantieteelliseen paikkaan sidottua, päätimme tarttua tilaisuuteen. Arki tulee varmasti helpottumaan ainakin ajankäytöllisesti todella paljon. Se onkin hyvä, sillä monen monta muuta uutta asiaa tulee omaksuttavaksi, ihan kielenopiskelusta lähtien. Onneksi sentään työ pysyy samana, että on  elämässä jotakin tuttua ja turvallistakin. 

Tämä jää siis osaltamme viimeiseksi Lontoon kevääksi. Viimeiset kuukaudet olen sulatellut mielessäni lähtöä ja pohtinut sitä monelta kantilta. Kaikenkaikkiaan, olen lähdössä haikein, mutta toiveikkain ja innostuneinkin mielin. Muutto tuo mukanaan paljon positiivista, kuten paremman balanssin työn ja vapaa-ajan välillä, paremman elämänlaadun mm. asumisen, harrastusten ja vapaa-ajan vieton suhteen. 

En varmasti tule kaipamaan ruuhkametroa, ostoskatujen tungosta, ylihinnoiteltuja asuntoja enkä kaduilla lojuvia roskia, mutta rauhallisia sunnuntaikävelyjä Kensingtonissa ja Notting Hillissä, sekä keväisin kukkivia kirsikkapuita kylläkin. Ja sitten tietysti niitä, minkä takia olen jo monet itkut itkenyt, eli ystäviä. Voi hyvänen aika, miten tuleekaan ikävä ystäviä.

Kaikesta huolimatta, on vaan pakko uskoa ja luottaa siihen, että todelliset ystävät pysyvät välimatkasta huolimatta ja elämä tuo aina mukanaan myös uusia. 

6 kommenttia:

 1. Oi mitä uutisia, toivottavasti blogi edelleen jatkuu vaikka maa vaihtuukin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bloggaamisesta on tullut sen verran mukava harrastus, että tarkoitus on kyllä jatkaa. Muuton jälkeen on uskoakseni myös mahdollisuus tuottaa vähän kiinnostavampaa ja toivottavasti myös laadukkaampaa sisältöä ainakin sisustus-aiheiden osalta.

   Poista
 2. Onneksi ne kirsikat kukkivat täälläkin sitten ensi keväänä :)
  Ystäviä on aina ikävä, niin se on kun on päättänyt kerran lähteä. Kyllä ne tosiystävät aina pysyvät.
  Keski-Euroopassa on tosi kiva & helppo matkustella, varmasti tulet nauttimaan siitä.
  Tervetuloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onneksi kirsikat kukkii sielläkin! Ainakin sun kuvien perusteella Tshekkissä on ilmeisesti kaunis kevät.
   Innolla odotan tosiaan myös noita uusia matkailumahdollisuuksia. Kaikkialle tuntuu olevan suhteellisen lyhyt matka ja autolla pääsee joka suuntaan.

   Poista
 3. Onnea uuteen elämänvaiheeseen! Muutos on mahdollisuus - etenkin silloin, kun se on oma valinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marita :) Innolla odotan jo uutta elämänvaihetta ja uusia mahdollisuuksia. Jotenkin tuntuu, että kun on jo lähtenyt kerran ja muuttanut toiseen maahan asumaan, on kynnys tällaisiin elämänmuutoksiin madaltunut ja toista kertaa lähteminen ei tunnu enää niin suurelta harppaukselta.

   Poista