sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Kuusta odotellessa

Täällä odotellaan jo joulukuusta. Päädyin lopulta tilaamaan kuusen nettikaupasta, kun oikean laatuista ja sopivan kokoista ei meinannut millään löytyä, vaikka kolusin kukkakaupat ja paikallisen puutarhakeskuksenkin. Tarjolla oli Noble Firiä ja Normann Firiä, mutta ei Norway Spucea, jonka halusin nimenomaan siitä syystä, että siinä on voimakas havun tuoksu. Huomenna tulee sitten ruukkuun istutettu Norway Spuce toimitettuna suoraan kotiin. 
Huomenna alkaa myös viimeinen työviikko. Sen jälkeen koittaa kauan ja hartaasti odotettu joululoma, joka tällä kertaa kestää ruhtinaaliset kaksi viikkoa. Olen varannut jouluviikolle neljä päivää vuosilomaa, jouluaatto mukaan lukien. 24. päivä joulukuuta on täällä aivan normaali työpäivä, joten jos sen haluaa vapaaksi, pitää se ottaa omasta vuosilomasta. Toisaalta sain vastineeksi kolme ylimääräistä vapaapäivää joulun jälkeen, koska toimistomme on suljettu joulun ja uuden vuoden välillä. 
Jouluvalmistelut alkaa olla jo hyvällä mallilla. Piparitalo valmistui pienen sadattelun kera, mutta valmistui kumminkin. Syötäviä pipareitakin on nyt varastossa pari pellillistä. Kotona tuoksuu leipomisen jäljiltä aikas taivaalliselta. Kuusen koristeet on kaivettu esiin huomista varten. Vain hyasinttitäydennys on tarpeen ensi viikkoa ajatellen. Sitten alkaa olla valmista. 

2 kommenttia:

  1. Miten tunnelmallista! Ihanan pitkä joululoma sinulla. Minä olen välipäivät töissä, mutta sitten taas uudenvuoden jälkeen lomailen loppiaiseen saakka.

    VastaaPoista