torstai 26. maaliskuuta 2015

Oxfordissa

Käytiin tosiaan siellä Oxfordissa jo muutama viikko takaperin. Ihan ensimmäistä kertaa oltiin siellä käymässä ja varmasti mennään joskus uudestaankiin. Lontoosta pääsee sinne nopeasti ja helposti (noin tunti junalla) ja kaupungin keskusta on tosi kaunis. Ehdottomasti siis tutustumisen arvoinen paikka. 

Mitä me sitten tehtiin siellä? No, oikeastaan vaan käveltiin ja ihmeteltiin koko päivä. Lähdettiin matkaan ilman sen ihmeempää suunnitelmaa ja ihan ensimmäisenä käveltiin rautatieasemalta Christ Church collegelle, jonka yhteydessä sijaitsee myös tunnettu katedraali. Harry Potter -faneille tiedoksi, että collegen alueelta löytyy myös sali, joka on toiminut esikuvana potter-leffojen suurelle salille. Sitä pääsee katsomaan pääsymaksua vastaan. 

Christ Church katedraali ja collegeMe jatkettiin matkaa collegen ohi, kohti jokea, koska sinne suuntaan matkasi tasainen ihmisvirta ja joelta kuului meteliä. Kävikin ilmi, että siellä oli parhaillaan menossa collogejen väliset soutukilpailut. Jäätiin hetkeksi jokirantaan seuraamaan kilpailuja ja syömään eväitä. 


Trinity college

Oxfordissa on paljon upeita vanhoja rakennuksia ja nähtävää kyllä riittää, vaikka ei menisi mihinkään sisälle asti. Ehdottomasti suosittelen silti tutustumista johonkin collegeen. Niihin pääsee sisälle pientä pääsymaksua vastaan. Collegeilla on omat aukiolo ajat, jolloin niihin pääsee tutustumaan. Kaikki colleget ei välttämättä ole samana päivänä auki. Kaikki ne ovet kuitenkin niin upeita, että on melkeinpä sama, mihin niistä menee. 

Collegevierailu oli ainakin itselleni päivän parasta antia ja se laittoi mielikuvituksen mukavasti liikkeelle. Illalla nukkumaan mennessä kuvittelin itseni aikamatkalle 50-luvun Oxfordiin. Olisin tietysti siellä opiskelemassa. Kantaisin kirjoja nahkaisessa olkalaukussa ja pukeutuisin, mihinkäs muuhun kuin tweedasuun. Opiskelisin jotakin kiehtovaa ja mielenkiintoista alaa ilman huolen häivää tulevista työllistymismahdollisuuksista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti