lauantai 21. maaliskuuta 2015

Helpotuksen huokaus

Heipä hei pitkästä aikaa! Pahoittelut hiljaiselosta ja kiitos niille, jotka on täällä siitä huolimatta jaksaneet käydä. Syy hiljaisuuteen on pienessä työperäisessä läheltä piti katastrofissa. Sain nimittäin juuri tuon viime postauksen jälkeen kuulla, että mut tullaan irtisanomaan, koska firmalla ei ole tarjota riittävästi töitä. Projekti, jota olen tehnyt Tsekissä viime syksystä saakka, päättyi tammikuun lopussa ja siitä lähtien olen tehnyt töissä vähän sitä sun tätä ja autellut muissa projekteissa. 

Laitoin sitten heti pyörät pyörimään ja ryhdyin laittamaan portfoliotani kuntoon ja lähettelemään hakemuksia. Luonnollisesti, blogin ylläpitäminen ei ollut ensimmäisenä prioriteettilistalla. Lyhyt irtisanomisaika ja lähes olematon työttömyystuki kannusti kyllä laittamaan vipinää kinttuun työnhaun kanssa. Onneksi mulla on myös sivutoiminen freelance työ, joten ihan vaille tuloja en kuitenkaan jäisi. 

Mutta sitten, kuin ihmeen kaupalla tilanne muuttui. Sain tällä viikolla kuulla, että eräs firmamme asiakkaista haluaa startata yhden ison projektin Suomessa ja mua tarvitaan vetämään sitä. Sen puitteissa on luvassa töitä ainakin vuoden loppuun ja todennäköisimmin ensi vuoden maaliskuulle saakka. Työ vie mut tietysti säännöllisesti Suomeen,  mikä sopii mulle paremmin kuin mainiosti, sillä viimeksi olen käynyt kotipuolessa joskus syyskuussa. 

Kyseessä ei ole mikään mun unelmaduuni ja olen päättänyt jatkaa työnhakua tässä samalla kaikessa rauhassa. Olen kuitenkin tosi iloinen ja helpottunut. Tuntuu kivalta, että voin ajatella ihan tavallisia ja triviaaleja asioita, kuten vaikkapa, mitä parvekekukkia laittaisin kesäksi. Voin silloin tällöin käydä leffassa ja kahvilla, ostaa jotakin itselleni ilman pelkoa siitä, että kohta tulee viimeinen palkka. Helpottunut ja kiitollinen olo. 

En ole suoraan sanottuna kiinnittänyt kotiinkaan mitään huomiota viime viikkoina, hoitanut vaan pakolliset hommat äkkiä alta pois ja palannut sitten portfolion päivittämisen pariin. Uskokaa tai älkää, mutta siivoaminen tuntui jotenkin luksukselta tänään. Oli kiva puuhailla ihan kaikessa rauhassa ilman morkkista siitä, etten käytä sitäkin vapaahetkeä työnhakuun. Pyöräytinkin vapaapäivän kunniaksi vadelmapiirakan ja tänä iltana aion natustella sitä ja olla hyvillä mielin tekemättä mitään. 

Aurinkoista ja rentouttavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti