keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Ensimmäinen erä joulua

 Myönnetään, olen jouluhullu. Rakastan joulua ja oikeastaan koko kausi syyskuun lopusta joulukuun loppuun on vuoden parasta aikaa. Parasta joulunajassa on tunnelma. Tykkään jopa pimeydestä. Tai en nyt tietenkään täyspimeästä, mutta pimeät illat ovat ihanan tunnelmallisia. Tykkään kierrellä kaupungilla katselemassa jouluvaloja ja tavaratalojen jouluikkunoita.

Viime viikonloppuna aloin jo hieman tuoda joulua kotiin. Ihan hiukan vain, sillä niin jouluhullu en sentään ole, että iskisin täydellä koristearsenaalilla marraskuun puolivälissä. Muutenkin perinteiset koristeet ovat jääneet vuosi vuoldelta vähemmälle ja niiden tilalle on tullut enemmän kukkia ja luonnosta kerättäviä koristeita, kuten havuja, oksia, sammalta ja jäkälää. Täytyykin muistaa tuoda mukana jäkälää, kun menen ensi viikolla taas Suomeen. 

Joulukausi tarjoaa jokaiselle aistille jotakin ja olenkin huomannut, että minua viehättävät erityisesti jouluun liittyvät tuoksut. Kuusen tulee ehdottomasti olla tuoksuvaa lajiketta ja hyasintit kuuluvat jouluun ja talveen aivan erottomattomasti. Alan olla jo niin tottunut myös kanelin tuoksuisiin kynttilöihin, että tuntuu vaikealta kuvitella syksyä ja talvea ilman niitä. 

Kauden ensimmäiset jouluhihhuloinnit aloitin tänä vuonna hyasinteilla, pähkinöillä ja glögillä. 
2 kommenttia:

  1. Kivalta näyttää sun ensimmäinen jouluerä. Tunnelma enemmän kuin kohdillaan! Ja upea tuo tarjotin. Mukavaa joulunodotusta sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tuo tarjotin on kyllä ollut hintansa väärti. Se on palvellut vaikka missä tehtävässä, mm. kesällä parvekkeella pöytälevynä.

      Poista