sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Yksin kotona


Kuulun niihin tyyppeihin, jotka tarvitsevat suhteellisen paljon omaa aikaa. Olen kyllä sosiaalinen ja viihdyn seurassa, mutta tiiviin yhdessä olon jälkeen on aivan mahtavaa, kun saa viettää päivän yksin kotona. Parasta yksin kotona olemisessa on se, että saa rauhassa tehdä omia juttujaan ilman että tarvitsee huolehtia kenenkään toisen viihtyvyydestä. 

Mitä sitten oikein puuhaan, kun olen yksin kotona? No, tänä aamuna join aamukahvit keittiön lattialla aurinkoläikässä istuen ja puutarhakirjaa selaillen. Keittiön lattiasta on tullut suosikki aamukahvipaikkani viime aikoina. Aamuisin aurinko paistaa keittiöön ja lämpiminä päivinä avaan parvekeelle johtavan oven. Saatan myös aloittaa aamuni blogeja lueskellen tai pinterestiä silmäillen.  


Yksinolopäivien lempipuuhiin kuuluu ehdottomasti kaikenlainen järjestely, fiksailu ja puuhailu kotona. Järjestelen tavaroita vähän eri asentoon tai vaihtelen niiden paikkoja ja valokuvaan kotia. Teen kaikkea sellaista hienosäätöä, jonka päälle poikaystävä ei oikein ymmärrä. Siirrän maljakkoa kaksi senttiä oikealle ja totean, että Kyllä nyt on paljon parempi!


Tänään olen esimerkiksi lajitellut työkalut, sekä ompelu- ja askartelutarvikkeet olohuoneen arkistolaatikostoon, järjestellyt ylimääräiset tyynyt ja torkkupeitot koriin ja tehnyt arkkupöydälle uuden asetelman. Yleensä tällaisina päivinä kuuntelen myös musiikkia lähestulkoon aamusta iltaan. Meillä ei ihan kaikilta osin mene poikaystävän kanssa musamaku yksiin, niinpä kuuntelen yksin ollessani sitä kaikkein ominta musiikkia, eli 70- ja 80-lukujen rockia. Nautin siitä, että saan rauhassa laulaa mukana ja soittaa vaikka ilmakitaraa, jos niin haluan (ja usein haluankin!). Saatan viettää tuntikausia vanhoja musavideoita ja keikkataltiointeja katsellen. 

Voin myös rauhassa  kuunnella suomalaista musiikkia tai katsella vaikka suomenkielisiä videoita netistä ilman, että toinen tuntee olonsa ulkopuoliseksi. Samaan sarjaan menee leffankatselu. Katselen kaiken maailman When Harry Met Sallyt yksinäisten iltojen ratoksi. 

Onko muita, jotka tunnustavat nauttivansa yksinolosta? Mitä teet, kun olet yksin kotona?

4 kommenttia:

 1. Tunnustan, että välillä on kivaa olla itsekseen tai no kahden alle kouluikäisen lapsen äitinä sitä harvoin on yksin kotona, mutta sekin on mukavaa, että vietetään joskus päivä kotona niin, että puuhaillaan omiamme ja välillä kokoonnutaan yhdessä syömään. Silloin ei täytetä päivää muulla ohjelmalla. Tuollainen järjestely ja kodinlaitto olisi kivaa, mutta just nyt siihen ei ole oikein aikaa, kun on iso remppa menossa talossamme, jossa emme itse vielä asu. Mutta onneksi suunnitella ja haaveilla voi jo etukäteenkin. Olet saanut teidän asunnostanne huippuviihtyisän, ei ihme, että siellä huvittaa viettää aikaa yksinkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parhaat päivät on just niitä, joita ei liiaksi suunnnitella. On jotekin kiva herätä aamulla, kun tietää, että tänään voin tehdä ihan mitä huvittaa. Tai ainakin melkein.

   Tsemppiä remppaan! Nauti rauhassa haaveilusta, se on iso osa koko sisustamisen riemua.

   Poista
 2. Minäkin lukeuden niihin, jotka nauttivat yksinolosta. Työni on hyvin sosiaalista ja olen käytännössä koko päivän vuorovaikutuksessa. Oikein hektisen päivän jälkeen en tiedä mitään ihanampaa kuin tulla hiljaiseen kotiin ja olla hetken ihan yksin.

  Ja sitten pistää musat soimaan ja tanssia like nobody's watching. :) Joten kyllä, yksinolo on toisinaan ihan jees.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe...just toi dancing like nobody is watching on mun lempipuuhaa :D

   Poista