tiistai 12. toukokuuta 2015

Parvekeinspiraatiota Barcelonasta

Tarkastelin Barcelonaa aloittelevan parvekepuutarhurin näkökulmasta. Tiirailin siis kävellessämme koko ajan ylöspäin, että näkyykö siellä kivoja parvekkeita. Ja siellähän niitä näkyi. Tarvinneeko näitä nyt edes selitellä. Tuo ensimmäisen kuvan parveke varsinkin on aivan täydellinen. On lasiset pariovet, rautakaiteet, puiset ikkunaluukut ja valtavan kokoiset pelargonit. Jos tuonne lisäisi vielä allekirjoittaneen kahvikuppi kädessä, niin täydellisyyden ainekset olisivat kasassa. 
         4 kommenttia:

 1. Ihana löytö tämä sinun blogisi.
  Barcelona on yksi lempikaupungeistani, asuin siellä yhden kevään ja meidänkin asunnossa oli ihana parveke, puiset ikkunaluukut ja koukeroiset kaiteet. Kukkia ei kyllä tainnut olla, asunnon isännän pyörä vaan... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kirsikka ja tervetuloa! Barcelona on tosiaan aivan ihana kaupunki. Tämä oli ensimmäinen kertani siellä. Monta muuta Euroopan kaupunkia on kyllä tullut koluttua, mutta jostain syystä en ole sinne aikaisemmin osunut. Takuuvarmasti menen kyllä uudestaan.

   Kiinnostaisi tietää, millaista oli asua Barcelonassa?

   Poista
  2. Minä viihdyin siellä, koska kaupungissa oli niin helppo liikkua ja se oli helposti hahmotettavissa. Asiat sujuivat kohtuu hyvin, vaikka vähän sellaista manjana-meininkiä siellä toki on. Englannilla ei kovin pitkälle pärjännyt, mutta espanjan alkeillakin pärjäsi, ellei sitten mennyt esim. ravintolaan, jossa menut olivat vain katalaaniksi. Paikallisten rytmi oli vähän toinen, päivällä kotiin siestan ajaksi ja illallinen vasta kympin aikaan. Ruoka oli toki edullisempaa, mutta asuminen ei, tosin minä asuin mieheni kanssa alivuokralaisina yhdessä huoneessa, joten se oli ihan ok hintaista. Asuimme ihan Hospital de saint Paulin vieressä, eli sijaintikin oli hyvä ja sieltä oli helppo liikkua. Tykkäsin, että meri oli lähellä, samoin puistoja ja paikallisjunilla pääsi helposti pikkukaupunkeihin, jos kaipasi vähän rauhallisempaa elämänmenoa.

   Poista
  3. Kaupunki oli tosiaan helposti hahmotettavissa ja liikkuminen oli nopeaa ja helppoa. Kyllä huomasi eron 1, 5 miljoonan ihmisen ja 10 miljoonan ihmisen kaupungin välillä. Nimittäin verrattuna Lontooseen Barcelona oli tosi puhdas, kaunis ja viihtyisä.

   Poista