sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Ystävänpäivän tunnelmia

   

Ystävänpäivää, tai täkäläisittäin Valentine's dayta vietettiin eilen näissä tunnelmissa. Poikaystävä herätti aamulla antamalla ruusukimpun ja keittämällä kahvia. Minä leivoin hänen lemppariaan, eli porkkanapiirakkaa. Iltaa vietettiin ihan kotosalla, leffan katselun merkeissä. 

Kokeilin käyttää piirakassa tummaa sokeria ja se toimi erittäin hyvin yhdessä kanelin kanssa. Olen maistanut monenlaisia porkkanakakkuja ja piirakoita ja tullut siihen tulokseen, että ne reseptit, jotka ovat öljypohjaisia toimivat kaikkein parhaiten. Toinen tärkeä juttu on se, että porkkanaa on reilusti, sillä se yhdessä öljyn kanssa takaa kakun mehevyyden. 

Kuori ja raasta porkkanat. Vatkaa munat ja sokeri. Jos käytät myös tummaa sokeria, vatkaa ensin munat ja valkoinen sokeri ja lisää tumma sokeri mukaan, kun seos on vaahdottunut. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää muna- sokeriseokseen. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja öljy. Kaada seos uunipellille tai kakkuvuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa, kunnes pinta saa kullanruskean värin. 

Purista sitruunan mehu astiaan ja sekoita sen kanssa tuorejuusto ja tomusokeri. Levitä kuorrute vasta kun kakku/piirakka on jäähtynyt. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti