sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Kevään merkkejä

Tänään oli jo aivan selvästi kevään merkkejä ilmassa. Täällä päin tosin voivat säät vaihdella ihan miten sattuu, eikä yhdestä lämpimästä päivästä voi vetää johtopäätöksiä tulevista keleistä. Muistan, kuinka ekana Lontoon keväänä oli helmikuussa 18 astetta lämmintä ja huhtikuun alussa satoikin sitten räntää. 

Joka tapauksessa, täällä on, ainakin periaatteessa mahdollisuus käyttää parveketta ympäri vuoden. Edellisessä kodissa näin tehtiinkin. Siellä meillä tosin oli käytössämme viisitoista neliöinen kattoterassi. Nykyisessä kodissa on vain tämän tyyppinen kapea parveke. 


Niin kuin näkyy, ei parvekkeella ole tilaa hukattavaksi. Tarkoitus kuitenkin on, että sitä voitaisiin lämpimällä ilmalla käyttää myös istuskeluun ja oleskeluun. Leveyttä on käytössä hieman alle metri, mutta jotenkin sinne pitäisi saada keploteltua pieni pyötä ja kaksi taittotuolia. Olen kerännyt Pinterest-kansiooni ideoita, joita voisi pienellä parvekkeella toteuttaa. Koska kotikadullamme ei valitettavasti kasva puita ja vihreyden keskellä eläminen on minulle kuitenkin tärkeää, tulee parvekkeen pääpaino varmasti olemaan kukissa ja kasveissa. Niitä saisikin sitten olla mahdollisimman paljon. Muistan, kun 11 vuotta sitten kävin ensimmäistä kertaa Lontoossa ja silloin ihmettelin pihoilla ja parvekkeilla kasvaneita palmuja. Ne tosiaan pärjäävät täällä ulkona ympäri vuoden. Ajattelin kokeilla niitä tänä vuonna, vanhojen tuttujen pelargonien ja hortensioiden lisäksi. 


Jompaan kumpaan päähän parveketta olisi hauska laittaa pieni tyynyillä pehmustettu oleskelunurkkaus, tähän tyyliin. 


Mukavaa ja keväistä alkavaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti