sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Oman luottoasuni ainekset

Ted Baker, luottoasu, päivän asu
luottoasun palaset:
 hame (Joy), paitapusero (H&M), liivi (Ted Baker)

Päivän asu -postaukset saa luvan aloittaa luottoasu, koska se edustaa tyyliäni kaikkein puhtaimmillaan. Luottoasu se on sen vuoksi, että sopii niin työhön kuin vapaa-aikaan ja on varma valinta tilanteessa kuin tilanteessa. Työpukeutuminen ei itselläni juuri poikkea vapaa-ajan tyylistä. Kotiasut on sitten tietenkin asia erikseen. Kotona viihdyn parhaiten pyjamahousuissa, ylisuuressa miesten kauluspaidassa, villapaidassa ja villasukissa, mutta kun lähden ulos kotiovesta, pukeudun lähes aina hameeseen tai mekkoon. Niitä kaapistani löytyykin kattava valikoima niin arkeen kuin juhlaan. 

Luottoasun osat ovat kutakuinkin samat, mutta eri sävyillä ja materiaaleilla, sekä asusteilla saa asuun mukavasti muunneltavuutta. Luottoasu koostuu paitapuserosta ja polvimittaisesta puolihameesta. Paitapusero voi olla rento kauluspaita, jossa pienet rypytkään eivät haittaa tai sitten se on ryhdikkääksi silitetty valkoinen paita kovitettuina kauluksineen tai ohut ja laskeutuva naisellinen pusero. Värit ovat yleensä sinisen sävyjä ja kuosit raitaa, ruutua tai pilkkuja. Alaosan muodostaa joko leveähelmainen hame tai hyvin leikattu kynähame, Alaosassa suosin laivastonsinistä tai tumman harmaata. Hameen kanssa puen joko tumman siniset tai ihon väriset mattapintaiset sukkahousut. 

Käytän luottoasun kanssa usein harmaata villakangasliiviä, joka antaa mukavasti ryhtiä asuun. Töissä voin tarvittaessa pukea päälle laivastonsinisen jakun, joka muuttaa asun hetkessä virallisemmaksi. Luottoasun kanssa on helppo yhdistää erilaisia asusteita. Laukun väreiksi sopivat musta, konjakin ruskea ja tumma viininpunainen. Kenkinä käytän usein mustia maltillisella korolla varustettuja wedgejä, mustia saappaita tai konjakin ruskeita oxfordin tyyppisiä kenkiä. 

Tämän tyyppisen asun kokoamiseen riittää 2-3 hametta, muutama erilainen ja erisävyinen kauluspaita, liivi ja jakku. Asujen yhdistäminen on helppoa ja vaivatonta, kun kaikkia osat sopivat yhteen. 

Mitä mieltä asusta? Onko sinulla luottoasu? Lukisin siitä mielelläni. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti