maanantai 28. maaliskuuta 2016

Brnoa ihastelemassa


Loman viimeistä päivää viedään. Olen nyt lomaillut puolitoista viikkoa, mutta itse asiassa aika tuntuu paljon pitemmältä. Jos saan vielä joskus kokea suomalaisen neljän viikon kesäloman, niin se tuntuu varmasti aivan uskomattoman pitkältä. Istun pöydän ääressä ja katselen ulos. Siellä on edelleen valoisaa, kiitos kesäaikaan siirtymisen. Huomenna tähän samaan aikaan olen vasta palaamassa töistä. Tuntuu varmaan oudolta tulla valoisaan aikaan kotiin. Tässä vähän tunnelmapaloja matkalta. Aloitetaan nyt ensin poikkiksen kotikaupungista, eli Brnosta, joka on asukasluvultaan Helsingin ja Tampereen välimaastossa. Brnosta sanotaan, että se on Tsekin tasavallan suurin kylä, mutta suomalaisiin kaupunkeihin tottuneelle se on kyllä ihan oikean kaupungin kokoinen. Merkittävimmät nähtävyydet ovat Spilbergin linna ja Pyhän Pietarin ja Paavalin katedraali. Linna oli jo valitettavasti mennyt kiinni, kun kiipesimme kukkulalle, mutta katedraalissa pääsimme käymään ja kiipesimme myös kellotorniin maisemia ihastelemaan. Oikeastaan koko keskustan rakennuskanta on vanhaa ja ihasteltavaa riittää kerroksittain gotiikasta jugendiin ja funkkikseen. Katsottavaa riitti oikein hyvin puoleksitoista päiväksi ja vähän jäi vielä seuraavaan kertaankin. 4 kommenttia:

 1. Ahoj! :) Nyt hävettää tunnustaa, että olen asunut Tshekeissä 2 vuotta ja olen käynyt Brnossa ainoastaan bussiasemalla sekä ajanut läpi :D Täytyy joskus ihan oikeasti pysähtyä siellä.
  Kun seuraavan kerran tulette Tshekkeihin, niin suosittelen käymään Cesky Krumvlovissa tai Karlovy Varussa (sun poikaystävä varmaan sanoo, että ne on todella turisti-paikkoja, mutta näin suomalaisena täytyy sanoa että en ole vastaavia Disneyn satukaupunkeja nähnyt missään :) )

  Mukavaa kevättä!

  ps. eikös niillä ole Suomessa ainakin 5 viikon kesälomat?? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahoj Evelinka! Kannattaa ehdottomasti käydä Brnossa, se on tosi kiva kaupunki. Mä oon kuvista ihastellut Cesky Krumlovia ja Karlovy Varya ja varmaan mennään jossain vaiheessa käymään kummassakin. Ja olet oikeassa, poikkis nikottelee varmaan turisteista :D Se myös tuhahtelee joskus, kun kehun Prahaa. Brno ja Praha kun kilpailevat niin kovasti keskenään.

   Osaatko Evelinka muuten puhua tsekkiä? Mua kiinnostaisi opetella.

   Joo, Suomen kesälomat on kyllä tosiaan aika kadehdittavan pitkät. Huokaus...

   Poista
 2. Ano, mluvim trochu :) Ymmärrän tshekkiä enemmän kuin itse puhun, mutta pärjään arjessa ja koko ajan oppii lisää. Hassu kieli. :)
  Mukavaa kevään jatoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Ehkä mullakin on toivoa, että edes jotakin oppisin. Mukavaa kevättä :)

   Poista