perjantai 23. tammikuuta 2015

Art Decoa ja yllättäviä käänteitä

Eilen illalla istahdin sohvalle ja nostin läppärin syliin, aikeenani postata näistä Art Deco -kuvista, kun suunnitelmat muuttuivat äkisti. Meiltä meni nimittäin sähköt poikki, eikä vaan meiltä, vaan koko kadulta ja sitä seuraavalta. Myöhemmin ilmeni, että koko kaupunginosa oli pimeänä. 

Kerrankin oli allekirjoittaneen sisustusvimmasta oikein konkreettista hyötyä, kun sytytimme kaikki huushollista löytyneet kynttilät. Kaikkiaan katkos kesti yli kaksi tuntia ja sinä aikana sain loppuun yhden romaanin ja ehdimme tuijotella pitkän tovin ulos ikkunasta ja pohdiskella, että tuollaiseltako täällä on näyttänyt ennen sähkövalojen aikaa, kun kodeissa on vietetty iltoja kynttilän ja kaasulampun valossa. 

Kymmenen aikoihin sähköt palasivat, mutta ei jännitys siltä illalta vielä siihen päättynyt, nimittäin sen jälkeen meidän talon eteen parkkeerasi kaksi paloautoa ja palomiehet kävivät kolkuttelemassa seinänaapurin ovelle. Koitin kurkkia parvekkeelta, mitä seinän takana alakerrassa tapahtuu, mutta se asia ei koskaan selvinnyt. Ilmeisesti ei kuitenkaan ollut mistään vakavasta kysymys, kun palomiehet seisoskelivat talon edessä rennosti huulta heittäen ja vartin jälkeen keräsivät kamppeensa ja ajoivat pois. Olipahan tuossa taas ihmeteltävää joksikin aikaa. 


Se, mistä piti alun perin kirjoittaa, ei tietenkään tunnu kovin ajankohtaiselta enää. Piti kirjoittaa näistä Art Deco -kuvista, jotka ovat siis kirjan sivuja. Työpaikkani muuton yhteydessä heitettiin paljon tavaraa pois ja pelastin puoliksi vettyneen Art Decoa käsittelevän kirjan roskalavalta. Nappasin talteen parhaiten säilyneet sivut ja nämä kuvat olisi tarkoitus laittaa esille olohuoneen seinälle. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti