keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Pienessä keittiössä


Olen postannut todella vähän kuvia keittiöstä. Pidän siitä kyllä, vaikka suunnittelisinkin vähän toisenlaisen, jos tämä kämppä olisi oma. Syy vähiin kuviin on siinä, että se on niin pieni. Ilman laajakulmaobjektiivia kuvista ei saa paljonkaan tolkkua ja todella harvoin tulee nykyään ruuvattua laajakulmaa kameraan. Toisekseen, juuri tuosta pienuudesta johtuen, yksi kuppi ja lautanen työtasolla saa keittiön näyttämään sotkuiselta. 

Pesukone on Englannissa aina keittiössä. Meillä se on altaan vieressä verhon takana. Alakaappeja on siis käytännössä vain tuo altaan alapuolinen tila aina nurkkaan saakka. Toiselle seinälle mahtuu lieden lisäksi vain matala jääkaappi. Koska täällä ei myöskään tunneta roskavaunua tai kuivauskaappia, vievät roskis ja astiankuivausteline kallisarvoista taso- ja lattiatilaa. Onneksi roskis pysyy tasapainossa tuossa kynnyksellä ja on itse asiassa todella kätevä siinä. 


Mitään ylimääräistä ei keittiöön kyllä mahdu, ei mikroa tai muita laitteita. Jos ruokaa pitää lämmittää uudelleen, se tapahtuu siten, että uuni laitetaan päälle 200 asteeseen, ruoka emalilautaselle ja lautanen saman tien uuniin. 5-10 minuutissa uuni on yleensä lämmennyt sen verran, että ruoka on kuumaa. 

Varsinaista kahvinkeitintäkään ei taloudestamme löydy. Joskus juuri maahan muuttaneena hankin kyllä kahvinkeittimen, mutta lahjoitin sen aika pian pois. Suodatinpussien etsiminen osoittautui välillä hankalaksi. Niitä ei löytynyt kuin isommista kaupoista ja silloinkin yleensä väärän kokoisena, valkaisemattomista pusseista nyt puhumattakaan. Aloin siis keittämään kahvia pressopannulla,kuten kaikki muutkin tuntuvat tekevän.

Olen oikeastaan aika tyytyväinen, että olen oppinut, ettei ruuanlaittoon tarvita sen erikoisempia vempaimia. Tiskaaminen sujuu ihan mukavasti käsinkin, kun vaan muistaa tiskata pieniä määriä ja usein. Jos nyt jotakin laitetta toivoisin, niin sauvasekoitin olisi kyllä aina silloin tällöin tarpeen. Muutoin meidän keittiöstä löytyy kaikki tarpeellinen ja tarpeetonkin, nimittäin tuon ruman boilerin sijoittaisin kyllä jonnekin muualle, jos vain voisin.  


2 kommenttia:

 1. Löysin nyt sun blogin, aivan ihana koti <3 oon ihan myyty :D just sellanen sisustus mitä itse rakastan!!! Jään ehdottomasti lukemaan tätä blogia.
  Mistä nuo mukit on jotka on vasemman puolen alahyllyllä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiva, että tykkäät blogista ja kodistamme. Mukit on hankittu Hammersmithin TKMaxxista.

   Poista