keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Ensimmäinen erä joulua

 Myönnetään, olen jouluhullu. Rakastan joulua ja oikeastaan koko kausi syyskuun lopusta joulukuun loppuun on vuoden parasta aikaa. Parasta joulunajassa on tunnelma. Tykkään jopa pimeydestä. Tai en nyt tietenkään täyspimeästä, mutta pimeät illat ovat ihanan tunnelmallisia. Tykkään kierrellä kaupungilla katselemassa jouluvaloja ja tavaratalojen jouluikkunoita.

Viime viikonloppuna aloin jo hieman tuoda joulua kotiin. Ihan hiukan vain, sillä niin jouluhullu en sentään ole, että iskisin täydellä koristearsenaalilla marraskuun puolivälissä. Muutenkin perinteiset koristeet ovat jääneet vuosi vuoldelta vähemmälle ja niiden tilalle on tullut enemmän kukkia ja luonnosta kerättäviä koristeita, kuten havuja, oksia, sammalta ja jäkälää. Täytyykin muistaa tuoda mukana jäkälää, kun menen ensi viikolla taas Suomeen. 

Joulukausi tarjoaa jokaiselle aistille jotakin ja olenkin huomannut, että minua viehättävät erityisesti jouluun liittyvät tuoksut. Kuusen tulee ehdottomasti olla tuoksuvaa lajiketta ja hyasintit kuuluvat jouluun ja talveen aivan erottomattomasti. Alan olla jo niin tottunut myös kanelin tuoksuisiin kynttilöihin, että tuntuu vaikealta kuvitella syksyä ja talvea ilman niitä. 

Kauden ensimmäiset jouluhihhuloinnit aloitin tänä vuonna hyasinteilla, pähkinöillä ja glögillä. 




lauantai 14. marraskuuta 2015

Hiljalleen talvea kohti

Olen kaipaillut tunnelmaa, vareja ja talvisempia kuoseja. Sellaisia savyja ja kuvioita, jotka sopii yhteen kynttilanvalon ja havunoksien kanssa. Havuja en ole kyllakaan mistaan viela hankkinut, mutta appelsiinipuun pelastin sisalle juuri ennen kuin syksyn ensimmainen todellinen kylma rintama saapui saarelle. 

Olin haikaillut ruudullisten tyynynpaallisten peraan ja jonkin aikaa, mutta en loytanyt mistaan sopivan varisia edullisesti, enka halunnut panostaa niihin suuria summia, jos vaikka sattuisin kyllastymaan niihin nopeasti. Olin kuitenkun laittanut merkille, etta miesten paidoissa on usein ruutukuosia ja kivoissa vareissa. Niinpa suuntasin kirppareille etsiskelemaan isokokoisia ruudullisia miesten paitoja. Valinnanvaraa olisi ollut vaikka kuinka ja melkein jo ostinkin siniruutukuosia valmiiksi kevatta varten, mutta sain sitten itseni hillittya ja palasin kotiin vain kahden punaruutuisen paidan kanssa. Paidoista tuli yhteensa nelja tyynya, kun hyodynsin niiden etu- ja takakappaleet ja kaytin tyynyn toiseen puoleen pellavaa. Kaksi tyynyista palvelee nyt olohuoneessa ja kaksi makuuhuoneessa.