keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Hello!


Olen tässä muutaman viikon miettinyt, että keitä täällä käy ja mikä teitä kiinnostaa. Vai käykö täällä kukaan? Kenenkään ei tarvitse ilmiantaa itseään ja täällä voi ihan hyvin käydä rekisteröitymättä tai kommentoimatta. Olisi kuitenkin kiva tietää, mistä te tähän blogiin syystä tai toisesta eksyneet haluaisitte lukea. Minkälainen postaus olisi teistä mielenkiintoinen? Innostava? Hauska? Hyödyllinen? Onko jokin aihe, mistä haluaisitte tietää lisää tai kenties kysyä? 

Nimimerkki: Epätietoinen Lontoosta




sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Viikonloppuaamiainen


Mun normaali, jokapäiväinen ruokavalioni on varsin hiilihydraattitietoinen. Pasta, peruna, riisi tai viljat eivät kuulu mun arkiruokavaliooni. Syön pääosin itse valmistuttua ruokaa ja ateriat koostuvat vähähiilihydraattisista kasviksista ja suhteellisen rasvaisesta lihasta. Lisäksi juon proteiinijuoman joka aamu. Tämä on siis se perussetti, jolla arkena mennään. Olen kuitenkin antanut itselleni luvan syödä yhtenä päivänä viikossa ihan mitä huvittaa. Aika usein käyn kahvilla kaverin kanssa ja nautin siinä samalla jonkun leivonnaisen. Tykkään myös kovasti leipomisesta ja sitä tuleekin tehtyä ainakin kerran kuussa ja joskus useamminkin. Eilen aamulla päätettiin kuitenkin hakea lähikaupasta tuoreet suklaacroisantit kahvin kanssa. Hyvää oli, mutta kyllä sen selkeästi huomaa, miten tuollainen hillarihöttö vaikuttaa verensokeritasoon. Ensin mennään kovaa ylös ja sitten tullaan vielä kovempaa alas. Enpä jaksaisi sellaista jojoilua joka päivä. 


sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Kevään merkkejä

Tänään oli jo aivan selvästi kevään merkkejä ilmassa. Täällä päin tosin voivat säät vaihdella ihan miten sattuu, eikä yhdestä lämpimästä päivästä voi vetää johtopäätöksiä tulevista keleistä. Muistan, kuinka ekana Lontoon keväänä oli helmikuussa 18 astetta lämmintä ja huhtikuun alussa satoikin sitten räntää. 

Joka tapauksessa, täällä on, ainakin periaatteessa mahdollisuus käyttää parveketta ympäri vuoden. Edellisessä kodissa näin tehtiinkin. Siellä meillä tosin oli käytössämme viisitoista neliöinen kattoterassi. Nykyisessä kodissa on vain tämän tyyppinen kapea parveke. 


Niin kuin näkyy, ei parvekkeella ole tilaa hukattavaksi. Tarkoitus kuitenkin on, että sitä voitaisiin lämpimällä ilmalla käyttää myös istuskeluun ja oleskeluun. Leveyttä on käytössä hieman alle metri, mutta jotenkin sinne pitäisi saada keploteltua pieni pyötä ja kaksi taittotuolia. Olen kerännyt Pinterest-kansiooni ideoita, joita voisi pienellä parvekkeella toteuttaa. 



Koska kotikadullamme ei valitettavasti kasva puita ja vihreyden keskellä eläminen on minulle kuitenkin tärkeää, tulee parvekkeen pääpaino varmasti olemaan kukissa ja kasveissa. Niitä saisikin sitten olla mahdollisimman paljon. Muistan, kun 11 vuotta sitten kävin ensimmäistä kertaa Lontoossa ja silloin ihmettelin pihoilla ja parvekkeilla kasvaneita palmuja. Ne tosiaan pärjäävät täällä ulkona ympäri vuoden. Ajattelin kokeilla niitä tänä vuonna, vanhojen tuttujen pelargonien ja hortensioiden lisäksi. 


Jompaan kumpaan päähän parveketta olisi hauska laittaa pieni tyynyillä pehmustettu oleskelunurkkaus, tähän tyyliin. 


Mukavaa ja keväistä alkavaa viikkoa!

Ystävänpäivän tunnelmia

   

Ystävänpäivää, tai täkäläisittäin Valentine's dayta vietettiin eilen näissä tunnelmissa. Poikaystävä herätti aamulla antamalla ruusukimpun ja keittämällä kahvia. Minä leivoin hänen lemppariaan, eli porkkanapiirakkaa. Iltaa vietettiin ihan kotosalla, leffan katselun merkeissä. 

Kokeilin käyttää piirakassa tummaa sokeria ja se toimi erittäin hyvin yhdessä kanelin kanssa. Olen maistanut monenlaisia porkkanakakkuja ja piirakoita ja tullut siihen tulokseen, että ne reseptit, jotka ovat öljypohjaisia toimivat kaikkein parhaiten. Toinen tärkeä juttu on se, että porkkanaa on reilusti, sillä se yhdessä öljyn kanssa takaa kakun mehevyyden. 

Kuori ja raasta porkkanat. Vatkaa munat ja sokeri. Jos käytät myös tummaa sokeria, vatkaa ensin munat ja valkoinen sokeri ja lisää tumma sokeri mukaan, kun seos on vaahdottunut. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää muna- sokeriseokseen. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja öljy. Kaada seos uunipellille tai kakkuvuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa, kunnes pinta saa kullanruskean värin. 

Purista sitruunan mehu astiaan ja sekoita sen kanssa tuorejuusto ja tomusokeri. Levitä kuorrute vasta kun kakku/piirakka on jäähtynyt. 






torstai 12. helmikuuta 2015

Lattiahaaveita

Meillä on keittiössä tumman harmaa muovimatto, joka itse asiassa näyttää enemmän asfaltilta kuin lattialta. Haluaisin kovasti asentaa vanhan lattian päälle uuden muovimaton tai vinyylilattian. Keittiö on pieni eikä lattiapinta-alaa ole kovinkaan paljon. Siksi olisikin kiva, että lattiassa olisi kunnolla väriä ja kuviota. Tässä on muutamia vaihtoehto, josta valita. Tällä hetkellä kaikkein viehättää eniten ykkönen ja viitonen. 






Kuvat: Zazous
Vimeinen kuva: Harvey Maria

maanantai 9. helmikuuta 2015

Kuluneella viikolla

Aloitan katsauksen menneeseen viikkoon viime sunnuntaista. Silloin aloitin päivän brunssilla, kuten jo kerroinkin. Tulin hankkineeksi materiaalia lipaston tuunausta varten ja laitoin yöpöytänä toimivan lipaston uuteen uskoon. Jossain vaiheessa on tulossa ihan kunnon ennen ja jälkeen kuvat lopputuloksesta.


Viikko alkoi varsin viileissä merkeissä. Maanantaiaamuna näytti nimittäin tältä. Lumen tulon takia (joo, kyllä tuon kahden sentin loskakerroksen takia) liikenne oli pienessä kaaoksessa. Metrot kulkivat myöhässä ja minäkin tulin töihin aavistuksen myöhässä. 


Tiistaina lähdin töistä vähän aikaisemmin, jotta ehdin ennen sulkemisaikaa käydä meidän läheisellä kirpputorilla lunastamassa viikonloppuna varaamani lipaston. Olin tilannut lipastolle pakettiauto kuljetuksen ja ajatellut, että autan kuljettajaa kantamisessa. En tosiaan osannut aavistaa kuinka paljon lipasto painaisi. Kyllä tuli tarpeeseen kaikki salilla tehdyt kyykyt ennen kuin lipasto saatiin autoon ja autosta vielä tänne meille toiseen kerrokseen. 


Tiistaina olin kantamisen jälkeen uuvuksissa, enkä tehnyt kirjaimellisesti yhtään mitään, mutta keskiviikkona jäin töihin vähän pitempään ja kotiin tullessani nappasin kioskilta kimpun liljoja, joita sitten sovittelin uuden lipastoni päälle.

Perjantaina käytin lounastunnin, yllätys yllätys, blogin kirjoittamiseen. Olin kutsunut ystävän illaksi kylään ja saavuin kotiin juuri ja juuri ennen hänen tuloaan, koska metrot olivat taas jostakin syystä reilusti myöhässä.


Ystävän kanssa vietettiin mukava ilta höpötellen ja nautiskellen viinistä ja juustoista. Oikein mukava startti rentoon viikonloppuun. 


Lauantaina sitten sattui pieni tragedia. Laatuaan oikein kunnon teinisähellys. Päätin epäilyksistä huolimatta kokeilla saattaa hiusten raidoitusta ajan tasalle kotivärin avulla. No, se nyt ei vaan ollut hyvä idea. Ei sitten alkuunkaan. Olisi vaan pitänyt kuunnella niitä päässä soivia hälytyskelloja ja jättää tämä kokeilu tekemättä. Lopputuloksena aivan liian vaaleat ja aivan liian paksut ¨raidat¨, jotka alkavat aivan liian alhaalta. Käytännössä siis tulin korostaneeksi tyvikasvua, enkä poistaneeksi sitä. Hyvä minä! No, eipä muuta kuin tukka ponnarille vaan ja kantamaan ylpeästi tämänkin mokan seuraamukset. Ensi kuussa sitten kampaajalle, mutta nyt on pakko antaa hiusten levätä hetki. 


Sunnuntaina sitten yksi tyvikasvulla varustettu platinablondi suuntasi poikaystävänsä kanssa Westfieldiin ostoksille. Tarkoitus oli hiukan  shoppailla ja suunnata sen jälkeen leffaan. Päätettiin kuitenkin muuttaa suunnitelmia, koska päivä oli niin kaunis ja aurinkoinen. Westfiedistä jatkettiinkin kävellen Hammersmithiin, jossa kävimme syömässä pubilounasta. 


Loppuilta sujuikin rennosti kotona chillaten ja tulevaan viikkoon valmistautuen. Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille! 

sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Sunnuntaibrunssi

Paras tapa nauttia hyvästä ruuasta on ehdottomasti ruokailu hyvässä seurassa. Viime sunnuntaina suuntasinkin ystäväni kanssa brunssille Megansiin New King's Roadille. Herkulliselta aamiaislistalta loytyy kaikkea croisantin ja full English Breakfastin väliltä. Yleensä fanitan kovasti full englishia, mutta tällä kertaa päädyin valitsemaan maitokahvini seuraksi suklaacrousantin. Suklaa ja kepeän hauska jutustelu tekivät tehtävänsä ja päätimme lähteä brunssilta vielä ostoksille Kensington High Streetin suuntaan. Mukaan tarttui mm. sopivaa askartelumateriaalia makuuhuoneen DIY-projektia varten. 

brunssi

lifestyle blogi

lauantai 7. helmikuuta 2015

Makuuhuone just nyt

Makuuhuoneessa näyttää just nyt tältä. Seinissä on uusi vihertävä maalisävy sen iänikuisen brittien rakastaman, Magnoliaksi kutsutun vaaleankellertävän tilalla. Olin päättänyt, että sänky saisi olla ilman päiväpeittoa, mutta viime viikonloppuna löysin kirpparilta siniraidallisen puuvillapeitteen ja päätin sittenkin kokeilla. Ja kivaltahan se tuossa näyttää, erityisen hauskasti se nostaa esiin sinapinkeltaiset raidat tyynyssä. Peililipasto on kirpparilöytö sekin. 

sisustusblogi
     




perjantai 6. helmikuuta 2015

Ripaus naisellisuutta

Olen sen verran inspiroitunut Charin kivasta asetelmasta, että päätin poimia siitä idean makuuhuoneen säilytystason päälle. Kerrostarjottimen sijasta käytin tosin jalallista kakkutarjotinta. Olen nyt kyllä ottanut pienen sivuaskeleen tavanomaisesta sisustustyylistäni, mutta pieni ripaus naisellisuutta sallittakoon mausteeksi. Tarjottimelle mahtuivat sopivasti lempituoksut ja lasinen rasia korvakoruille. on paljon kivampi poimia korut rasiasta kuin entisestä paikastaan jostain laatikonpohjalta hiuslenkkien, pinnien ja boxistaan levinneiden topsipuikkoijen keskeltä.